Compact deuren: Ideale oplossing voor de autobranche

In de wereld van luxe automerken zoals McLaren, Ferrari, Porsche en Bugatti, maar ook bij wat meer gangbare merken zoals Audi, Volvo, Peugeot en Volkswagen, zijn Compact bedrijfsdeuren van Rolflex de aangewezen keuze geworden. Deze Nederlandse deuren hebben niet alleen lokale autodealers en garages in steden als Bahrein en Apeldoorn uitgerust, maar hebben ook hun weg gevonden naar hoofdkantoren en productielocaties in Engeland en Italië. Wat maakt deze deuren zo aantrekkelijk voor gerenommeerde automerken en waarom worden ze zo vaak in de autobranche toegepast?

Ruimtebesparing

De Compact bedrijfsdeur is een uniek ruimtebesparend systeem dat bestaat uit geïsoleerde panelen die zich boven de deuropening opvouwen. Deze deuren vinden hun toepassing in verschillende sectoren binnen de autobranche, waaronder autogarages, showrooms, werkplaatsen en wasstraten. Bert Tiemessen, een verkoper buitendienst bij Rolflex, heeft een schat aan ervaring opgedaan met diverse toepassingen in de autobranche. Hij benadrukt dat klanten vaak verbaasd zijn over de veelzijdigheid van de Compact deur.

Flexibele tussenwand

Een opvallend voorbeeld is een autodealer in Den Bosch die een Compact deur wilde gebruiken als afscheiding tussen de showroom en de werkplaats. Een overheaddeur was geen optie vanwege de beperkte ruimte voor de bovenrails, terwijl een roldeur onvoldoende geluidsisolatie bood. De Compact deur bleek de ideale oplossing, met beglazing die het ontwerp van de open en lichte ruimte benadrukt.

Maximale werkhoogte benutten

Een ander voorbeeld betreft een autogarage in Arnhem waar de vervanging van industriedeuren nodig was. De oude deuren vormden een obstakel bij het omhoog brengen van autobruggen, waardoor monteurs niet de optimale werkhoogte hadden. De Compact garagedeur bood hier ruimtebesparing en zorgde ervoor dat de autolift verder omhoog kon zonder risico op schade.

Renovatie

De veelzijdigheid van de Compact deur komt ook naar voren bij renovaties. In een situatie waarbij stalen/lamellen roldeuren werden gebruikt, maar gebrekkige isolatie en lichtdoorlatendheid problematisch waren, bood de Compact deur een perfecte oplossing. Deze deur, beschikbaar in verschillende uitvoeringen met vensters, transparante panelen en al dan niet met loopdeur, kan vrijwel elk type deur vervangen.

Mooi voor de showroom

Wat deze deuren nog aantrekkelijker maakt, is de esthetische integratie in het totaalontwerp van een pand. Bij een autobedrijf in Velp koos de opdrachtgever bijvoorbeeld voor een Compact deur die tijdens het opvouwen volledig in het plafond verdwijnt. Deze naadloze integratie draagt bij aan een strakke afwerking die aansluit bij het showroom design.

Omdat de deur ook aan de buitenzijde van de ruimte kan worden geplaatst is deze ook zeer geschikt voor autowasstraten en spuicabines. 

Kortom, de autobranche vraagt om innovatieve en functionele oplossingen, en de Compact bedrijfsdeur van Rolflex biedt precies dat. Als een toekomstbestendige keuze zonder rails aan het plafond, levert deze deur niet alleen directe voordelen op, maar houdt ze ook rekening met mogelijke toekomstige uitbreidingen. Voor Rolflex staat maatwerk altijd centraal, waarbij het doel is om de beste oplossing te bieden voor elke opdrachtgever binnen de autobranche.